21 mei 2021 | Dossier: Evenementen,

Interzoo.digital bijna van start

Op 1 juni 2021 gaat de allereerste ‘digital-only’ editie van Interzoo van start. Zo’n 300 exposanten uit 45 landen en bezoekers uit maar liefst 100 landen hebben zich op dit moment aangemeld.

De online beurs omvat 5 virtuele podia met een divers programma in de vorm van livestreams en on-demand content. Daarnaast worden er specialistische presentaties en chats met experts aangeboden in virtuele themacafés.

Podium 1: Interzoo Live

Om 9.30 uur verwelkomt Norbert Holthenrich, voorzitter de Duitse branchevereniging voor huisdieren (ZZF) alle bezoekers en exposanten. Katharina Engling, voorzitter van de Interzoo Trade Fair Advisory Board, gaat vervolgens in op de huidige situatie in de huisdierenindustrie tijdens de COVID-19 crisis en de kansen die Interzoo.digital de sector wereldwijd biedt. Speciale eregast is Julia Klöckner, Duitse federaal minister van voeding en landbouw. Zij zal het evenement officieel openen vanuit Berlijn. Ter afsluiting van de openingsceremonie zal dr. Andrea Beetz, psycholoog en voorzitter van de International Society for Animal Assisted Therapy (ISAAT), uitleggen hoe belangrijk huisdieren zijn voor mensen tijdens de pandemie.

In de namiddag wordt voor het eerst de nieuwe duurzaamheidsstudie van Interzoo Academy en het Sustainable Transformation Lab van Antwerp Management School gepresenteerd. Daarna volgt de première van "Wild Caught", een documentairefilm (met Duitse ondertiteling) van Don McConnell over de handel in siervissen in het Amazonegebied en de effecten ervan.

Podium 2: Industry spotlights

Op dit podium is aandacht voor speciale thema’s in de branche en presentaties van exposanten over hun bedrijf en producten.

Podium 3: How to & best practices

Hier kunnen verschillende sessies over petfluencer-marketing worden gevolgd. Onderwerpen zoals e-commercestrategieën, start-upmarketing en social media marketing komen aan bod. Een podium waar je nieuwe ideeën en inspiratie opdoet!

Podium 4: Markets, trends and research

Wil je meer weten over de ontwikkelingen en cijfers binnen de branche? Miranda Zhou en Raphael Moreau, beiden experts van Euromonitor International, zullen spreken over de ontwikkelingen op de Chinese en West-Europese markten. Een ander hoogtepunt op dit podium is een lezing door managementconsultant en executive coach Peter Holzer over de impact van digitalisering op de bedrijfscultuur, leiderschap en communicatie.

Daarnaast vinden er diverse paneldiscussies plaats onder leiding van dr. Stefan K. Hetz, wetenschappelijk specialist op het gebied van huisdieren en internationale betrekkingen bij het ZZF.

Podium 5: Products & companies

Hier kunnen bezoekers virtueel de beursvloer op en via bedrijfs- of productvideo's meer te weten komen over deelnemende exposanten.

Themacafés

Naast de 5 bovengenoemde podia biedt Interzoo.digital verschillende virtuele themacafés aan. Deze themacafés, met o.a. onderwerpen over aquaristiek & terraristiek, grooming, dierenvoeding, duurzaamheid en petfluencers, bieden de mogelijkheid om met experts in gesprek te gaan via chat- of videofunctie.

Voorbereiding en sneak peak

Heb je je geregistreerd voor de beurs? Dan kun je deze week je al inloggen op het evenementenplatform. Hier kun je alvast een gebruikersprofiel aanmaken en afspraken inplannen voor virtuele ontmoetingen. 

Er is ook een YouTube-kanaal "Interzoo TV". Het Interzoo TV-kanaal zal regelmatig worden bijgewerkt met nieuwe video's.