4 maart 2020 | Dossier: Ledennieuws,

‘Knuffeldokter’ leert kinderen over goede verzorging huisdier

In de krokusvakantie konden kinderen uit Wijk bij Duurstede en omstreken een bezoek brengen aan 'De Knuffeldokter' bij Discus van Leeuwen. Dierenspeciaalzaakondernemer Anique Beumer organiseerde deze activiteit in samenwerking met Prins Petfoods.

Knuffeldokter Discus van Leeuwen

Genezen van het knuffeldier

Na het voorstelrondje en het vaststellen van de ziekte bij het knuffeldier nam de 'Knuffeldokter' de tijd om het dier te genezen. Zo werd er bij sommige knuffels een verbandje gelegd, werden de dieren gewogen en adviseerde De Knuffeldokter de kinderen hoe zij het beste hun knuffeldier konden verzorgen, zodat deze weer snel beter zou worden. Na afloop kregen alle kinderen een certificaat mee naar huis, een potje pilletjes (snoepgoed), een flesje met een medicijnendrankje (ranja) en een klein presentje.

Knuffeldokter Anique Beumer

Jong geleerd...

Dierenpeciaalzaakondernemer Anique Beumer: “Om 'Knuffeldokter' te zijn was zo leuk om te doen. De kinderen zijn heel nieuwsgierig en willen graag goed voor hun knuffeldier zorgen. Erg leuk om op deze manier kinderen te betrekken bij en meer te leren over de verzorging van hun dier. Van ouders kreeg ik enthousiaste reacties dat hun kinderen direct thuis aan de slag waren gegaan met het verzorgen van hun knuffeldier. Echt heel leuk! Deze activiteit zorgde ervoor dat je kinderen al jong leert lief te zijn en goed te zorgen voor hun huisdier. En het zorgde er natuurlijk ook voor dat ik weer meer aanloop kreeg in de winkel.”

Knuffeldokter Anique van Discus van Leeuwen Wijk bij Duurstede