1 juni 2015

KvK Buurt Update: weet wat er speelt in je directe omgeving

Buurt Update - KvK

Wil je als ondernemer ook graag weten wat er in je eigen buurt gebeurt? De KvK-app Handelsregister bevat sinds kort ook een ‘Buurt Update’. Hiermee vind je niet alleen nieuwe ondernemingen in de nabije omgeving, maar ook gemeentelijke informatie zoals bouwvergunningen en wegomleggingen. ‘Buurt Update’ helpt je verrassingen te voorkomen en kan je wellicht kansen opleveren doordat je op tijd weet wat er speelt in je omgeving.

Alle wijzigingen op een rijtje

Met ‘Buurt Update’ selecteer je eerst de locatie van je bedrijf en daarna de straal waarbinnen de app moet zoeken (1 tot 3 kilometer). Ook kun je instellen of de app alle wijzigingen 1 keer per dag, 1 keer per week of direct moet melden. Met de app kun je ook het Handelsregister van de KvK raadplegen. Voor een bedrag van € 1,99 zie je hoe lang een bedrijf al bestaat, hoeveel personeel er werkt en wie de eigenaren zijn.

‘KvK App Handelsregister’ is beschikbaar in de Apple Store en Google Play. Er is ook een webversie van ‘Buurt Update’ beschikbaar.

Screenshots iPhone KvK-app

App in ontwikkeling

De app van de Kamer van Koophandel is een product in ontwikkeling en nog niet perfect. Samen met een aantal andere brancheorganisaties zit Dibevo in een klankbordgroep die de KvK van suggesties voorziet voor toekomstige verbeteringen. Eén van de suggesties is bijvoorbeeld om de gebruiker de keuze te geven welke meldingen hij wel of niet wil ontvangen. Dus bijvoorbeeld wel de start van een nieuw bedrijf en wegomleggingen, maar niet de toetreding van een nieuwe bestuurder in een bedrijf.