21 maart 2024

Meld je aan voor de Dibevo-themamiddag voor dierenpensions op 29 mei

Op woensdagmiddag 29 mei organiseert Dibevo weer een inspirerende en gezellige themamiddag voor Dibevo-leden met een dierenpension. Een prima gelegenheid om nieuwe ideeën op te doen, bij te praten met collega-pensionhouders en een interessante lezing te volgen. Dit jaar zijn we te gast bij Dierenvakantieboerderij De Lofert in Berlicum.

De Lofert

Voor onze nieuwe leden: een dierenpensionthemamiddag is een inspirerende en gezellige bijeenkomst voor Dibevo-leden met een dierenpension. Een dag om kennis en nieuwe ideeën op te doen en eindelijk weer eens bij te praten met collega-pensionhouders.

Natuurlijk zal eigenaar Harvy Schouten een rondleiding verzorgen door het pension, maar we halen ook even het net op rond wat er nu speelt in dierenpensionland en hoe je daarmee het beste om kunt gaan. Daarna volgt een lezing van Ed Webers, inspecteur bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn.

Hoe controleert de LID een dierenpension?

Ed Webers

Ed Webers is al meer dan 25 jaar inspecteur bij de Landelijke Inspectiedienst Dierenwelzijn (LID). Hij komt o.a. in actie na meldingen van verwaarlozing van huis- en hobbydieren bij meldpunt 144. Daarnaast voert hij routinecontroles uit bij dierenspeciaalzaken, tuincentra, dierenpensions en fokkers/handelaren. In zijn lezing zal Ed meer inzicht geven in wat de LID doet en hoe inspecteurs te werk gaan bij de controle van een dierenpension. Ook laat hij een aantal gevallen uit de praktijk zien.

Programma

12.00 - 13.00 uurOntvangst met lunch
13.00 - 13.15 uurWelkomstwoord Dibevo en Dierenvakantieboerderij De Lofert
13.15 - 14.30 uurBezichtiging pension in groepjes en korte koffie/theepauze
14.30 - 16.00 uurLezing door Ed Webers
16.00 - 17.00 uur
Gezellig samenzijn onder het genot van een drankje

Locatie

Dierenvakantieboerderij De Lofert
Loofaert 11
5258 SN Berlicum
www.dierenvakantieboerderij.nl