4 april 2022 | Dossier: Ledennieuws,

Nieuw wereldrecord op de Nederlandse dag van de teckel?

Op zaterdag 7 mei organiseert dierenspeciaalzaakondernemer Patricia Tjepkema van ’t Dierenparadijs uit Zoetermeer voor de 9e keer De Nederlandse dag van de teckel. Dit evenement staat geheel in het teken van de eigenwijze teckel en is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks hoogtepunt voor teckelliefhebbers uit binnen- én buitenland.

Er is tijdens het evenement van alles te doen voor zowel het baasje als de hond. Zo is er een teckelbraderie met meer dan 40 kraampjes, kun je deelnemen aan workshops, meedoen met de puzzelwandeltocht, het gebit van je teckel laten controleren en is er een Teckelspeelplaats. Zijn de viervoeters moe van het spelen kunnen ze even bijkomen met een teckel-ijsje of struinen langs de proeverij.

Wereldrecord

Tijdens een eerdere editie zette Patricia met haar team het wereldrecord ‘Grootste Teckelgroepsfoto’ neer: er gingen 346 teckels op de foto. Patricia gaf toen al aan het grootster aan te willen pakken en dit jaar gaat ze er dan ook voor. Om 14.00 uur worden alle teckels verzameld om het wereldrecord te verbeteren.

Meer informatie

De Nederlandse dag van de teckel vindt plaats op 7 mei van 10.00 uur tot 16.00 uur in Zoetermeer. Meer informatie is te vinden op de speciale Facebook-pagina.