15 mei 2023 | Dossier: Bedrijfsvoering,

Nieuwe subsidieronde voor winkeliers die willen digitaliseren

Voor ondernemers die aan de slag willen met verdere digitalisering van hun bedrijfsvoering is vanaf 17 mei weer subsidie beschikbaar. ‘Mijn Digitale Zaak’ is een initiatief van o.a. MKB-Nederland, KVK en RVO, in opdracht van het ministerie van EZK, en biedt naast subsidie ook persoonlijk advies. Nieuw dit jaar is dat de subsidie ook beschikbaar is voor eenmanszaken.

Digitaliseren van je winkel

Het project Mijn Digitale Zaak is speciaal opgezet om winkeliers te helpen om de digitale kansen in kaart te brengen én uit te voeren. Door de Digitaliseringsscan te doen, krijg je een persoonlijk advies dat past bij jouw ondernemersdoelen. Ook ontdek je waar jij als de ondernemer staat ten opzichte van branchegenoten.

3 stappen

Mijn Digitale Zaak bestaat uit drie stappen. In de eerste stap beantwoord je vragen over je bedrijf in een scan, wat meteen een persoonlijk digitaliseringsadvies oplevert. In de tweede stap ontvang je een lijst met leveranciers van digitaliseringsdiensten, passend bij het advies, waarna je een leverancier kunt selecteren en een offerte aanvragen. In de laatste stap kun je eenvoudig subsidie aanvragen bij RVO. De subsidie vergoedt 50% van de offerteprijs tot een maximum van 2.500 euro.

Mijn Digitale Zaak

Laagdrempelig

Met Mijn Digitale Zaak helpen de initiatiefnemers ondernemers op een laagdrempelige manier bij het (verder) digitaliseren van hun bedrijfsprocessen. Vorig jaar voltooiden 3641 ondernemers de scan; 95% vroeg subsidie aan voor investeringen die volgden uit hun persoonlijke advies.

START DE SCAN