11 mei 2023 | Dossier: Ledennieuws,

Pets Place: verkoop supplementen voor huisdieren met 20% gestegen

Huisdiereigenaren geven hun hond, kat of konijn steeds vaker vitamines en mineralen als aanvulling op de gebruikelijke voeding. Dat blijkt uit omzetcijfers van Pets Place dat vorig jaar voor ruim één miljoen euro aan supplementen voor huisdieren verkocht, een groei van 20%.

pets place verkoop supplementen gestegen

Paraveterinair Dieke van Triest van Pets Place verwacht dat het aanbod van supplementen voor huisdieren de komende jaren nog verder toeneemt. “Huisdiereigenaren zijn veel bezig met de voeding van hun beestjes. Biologische en vegetarische voeding winnen aan populariteit bij hondeneigenaren. In de Verenigde Staten is het nu een trend om als baasje zelf de voederbak van je huisdier samen te stellen. Een soort maaltijd op maat. Vaak is dit een combinatie van droogvoer, natvoer én supplementen. We verwachten deze ontwikkeling binnenkort ook in Nederland te zien.”

Pets Place ziet ook de populariteit van diervoeding toenemen. De verkoop van hondennatvoer steeg afgelopen jaar met ruim 20%. Natvoer voor katten groeide in omzet zelfs met zo’n 30%.