21 mei 2024 | Dossier: Ledennieuws,

Pets Place opent begin zomer eerste flagshipstore in The Wall

Pets Place opent deze zomer een flagshipstore in The Wall, het rode winkelcentrum langs de A2 ter hoogte van Utrecht. De dierenspeciaalzaakketen introduceert in de nieuwe winkel een gezondheidspunt waar paraveterinairs advies geven aan huisdiereigenaren. Het nieuwe filiaal van Pets Place in The Wall heeft een oppervlakte van 2100 vierkante meter en komt in het voormalige pand van BCC.

Pets Place-flagshipstore in The Wall

“De opening van een flagshipstore sluit aan bij onze strategie om grotere winkels te openen in heel Nederland”, zegt Ard Malenstein, CEO van IJsvogel Retail, het moederbedrijf van Pets Place. “Winkelcentra zijn daarbij voor ons extra interessant, omdat deze al een grote aantrekkingskracht hebben op consumenten”

Veel ruimte voor dieren

De flagshipstore in The Wall wordt anders ingericht dan de al bestaande winkels van Pets Place. Malenstein: “We zetten heel erg in op beleving. Dat betekent onder meer dat er veel ruimte is voor levende have, zoals aquaria met vissen en afdelingen voor vogels en reptielen. Daarnaast is er in de winkel extra aandacht voor producten als krabpalen en hondenmanden die steeds vaker worden afgestemd op het interieur van mensen. De winkel voelt daarom aan als een huiskamer.”

Inzetten op preventieve zorg

Het nieuwe Utrechtse filiaal wordt ook het eerste met een gezondheidspunt, een nieuw concept van Pets Place waar huisdiereigenaren bij paraveterinairs terechtkunnen voor advies over hun huisdieren. 

“We gaan nog meer inzetten op preventieve zorg”, aldus Malenstein. “De kosten voor dierenartsen zijn de laatste jaren sterk toegenomen en de inflatie heeft ook andere alledaagse producten duurder gemaakt. Dankzij de gezondheidspunten kunnen baasjes met hun vragen bij onze paraveterinairs terecht en krijgen ze deskundig advies over bijvoorbeeld de juiste voeding voor hun huisdier, gebitsverzorging en een gezonde huid en vacht. Er zijn geen kosten verbonden aan het advies van de paraveterinairs, omdat we onze diensten en producten betaalbaar willen houden voor iedereen." 

Pets Place rolt de gezondheidspunten later dit jaar ook uit in andere winkels. Naar verwachting opent de flagshipstore in The Wall eind juni of begin juli de deuren.