10 december 2021 | Dossier: Ledennieuws,

Pets Place-opent nieuwe winkel met training zwerfafval verzamelen

Een hondenfotograaf, springkussens en een goodiebag: dat zijn typische activiteiten voor een feestelijke opening van een dierenspeciaalzaak. Het nieuwe Pets Place Zutphen gooit het over een heel andere boeg. Eén van de openingsacties is de mogelijkheid voor hondenbaasjes om deel te nemen aan een training zwerfafval verzamelen.

Pets-place-zutphen

Deelnemers leren tijdens een demonstratie hoe ze hun hond kunnen trainen in het zoeken naar zwerfafval. “Ik heb zelf een labrador die zo nu en dan al een petfles uit de natuur opsnort en hij heeft al geleerd de fles helemaal mee te nemen tot aan de prullenbak”, vertelt Arjen Dik, clusterleider van de Pets Place-winkels in de regio Oost.

Wordt het Hans Teeuwen of Frank de Boer?

Daarnaast kunnen klanten in de maand december gratis gebruik maken van de nieuwe wassalon met wel een heel opvallende optie. Dik: “Je gooit een muntje in het apparaat en kunt vervolgens door middel van een zelf gekozen stem, bijvoorbeeld Hans Teeuwen of Frank de Boer, de wasinstructies voor je hond opvolgen.”

Groot, groter, grootst

De nieuwe winkel is opgezet volgens de nieuwe Pets Place-stijl. Dat betekent dat baasjes naast benodigdheden voor dieren, ook terecht kunnen voor deskundig advies. Naast het leveren van extra diensten worden het knaagdierenhuis en de aquariumwand uitgebreid. “Ook krijgen we een veel groter aanbod aan voeding, waaronder natuurlijke voeding. We krijgen maar liefst 12 meter stellingruimte voor de hond en 6 voor de kat. Veel groter kan het volgens Pets Place-begrippen eigenlijk niet”, aldus Arjan Dik.