13 april 2017 | Dossier: Ledennieuws

In feestjurk achter ontdooide vriezer

Wanneer je als eigenaresse van een dierenspeciaalzaak op een zaterdagmiddag ontdekt dat een van je vriezers ontdooid is, omdat iemand de stekker niet goed in het stopcontact deed, zou je best even heel hard kunnen roepen dat je een pestdag had. Niet Job Jonkman van Pets&Co Jonkman. Die zorgt er gewoon voor dat iets vervelends, toch uitmondt in iets moois.

Aandacht in de krant en een ontploffende Facebookpagina als gevolg van een partij ontdooid diepvriesvlees. Hoe krijg je dat voor elkaar? “Door het gratis weg te geven”, lacht Job. “Ik vond het zonde om de hele voorraad weg te gooien, per slot van rekening zijn er dieren doodgegaan om dat voer te maken. Ik besloot een oproep op Facebook te zetten, dat mensen – bij voldoende belangstelling – het vlees op zaterdagavond gratis konden ophalen in de winkel.”

Lange rijen

Job zou die zaterdagavond met haar vriend gezellig uit eten gaan. In haar mooie jurk reed ze voorafgaand aan het etentje even langs de winkel, in de veronderstelling dat daar een paar man zou staan om het vlees in ontvangst te nemen. “Een rij om ‘u’ tegen te zeggen”, lacht ze. “Een man of vijftig! Stond ik daar in mijn feestjurk… Maar het is ontzettend leuk dat het zo’n succes was, en mooi om te zien hoe blij de mensen waren met deze actie.

Extraatje

Een journaliste van De Stentor zag de Facebookoproep en was aanwezig om verslag te doen van de weggeefactie. Zij schreef er een mooi artikel over. Ik had precies genoeg vlees voor iedereen en het leuke is dat het vaak ging om mensen die wat minder bedeeld zijn. Mensen en hun dieren die dit extraatje goed konden gebruiken. Reken dus maar dat ik daarna met een goed gevoel uit eten ging!”