7 juli 2020 | Dossier: Ledennieuws,

PetsYmotion viert 25-jarig jubileum

“Op de dag dat we 25 jaar bestonden was het precies hetzelfde weer als toen we de winkel openden”, vertelt Anja. “Stralende blauwe lucht, zonnetje aan de hemel en heerlijk warm. Alleen was er toen geen corona….”

PetsYmotion bestaat 25 jaar - elleboogfelicitatie

Anja en haar man Hans hebben even getwijfeld of ze het jubileumfeest wilden laten doorgaan, maar Anja was vastbesloten. “Ik wilde het echt ontzettend graag op de dag dat we 25 jaar geleden opengingen. We hebben wel wat dingen moeten cancellen. Zo hadden we wat demonstraties gepland, maar omdat we niet wilden dat mensen op een kluitje zouden gaan staan, hebben we dat afgelast. Ook had ik kleine gebakjes besteld met een foto erop, maar omdat we het geen goed idee vonden als mensen een gebakje van een schaal moesten pakken, hebben we gekozen voor ingepakte bonbons. Maar dat mocht de pret niet drukken: ons 25-jarig jubileum was gigantisch. 26 juni gingen we om kwart voor negen open en toen stonden de mensen al voor de deur, op veilige afstand van elkaar en dat hielden ze beide dagen heel goed vol. We werden gefeliciteerd met een elleboogje en de sfeer was geweldig.”

PetsYmotion Anj en Hans

Vijf vaste klanten verloren

In Deurne hield corona lelijk huis, Anja vertelt dat ze zeker vijf vaste klanten verloren aan de ziekte. “Dat is heftig hoor! Op een gegeven moment stond er een klant in de winkel die huilend tegen Hans vertelde dat zijn vrouw die week overleden was. Natuurlijk wil je dan troosten en schrik je, maar ook vraag je je op zo’n moment even af of die man wel gewoon boodschappen mag komen doen. Hij vertelde van wel, omdat hij geen ziekteverschijnselen had en er is niets gebeurd hoor, maar dan word je je wel even bewust van je kwetsbaarheid. Gelukkig hielden onze klanten zich goed aan de regels. Soms is het even lastig, bijvoorbeeld als je een vis voor iemand moet vangen. Dan hebben mensen toch de neiging om over je schouder mee te kijken. Maar tijdens het feest hier in de winkel, toen er hier toch echt wel zo’n 550, kopende, klanten kwamen, hield iedereen zich prima aan de richtlijnen. We hebben echt een topweekend gehad.”

bloemen PetsYmotion

PetsYmotion maakt naam waar

Tijdens het jubileumweekend van PetsYmotion bleek dat de naam van de winkel van Anja en Hans Steegs perfect past. Anja vertelt dat ze op zondag 28 juni hun dierenspeciaalzaak bijna niet meer in konden. “We hadden hier 55 bossen bloemen staan, heel veel kaarten, cadeaubonnen en andere attenties van klanten. Maar het leukst waren nog de complimentjes die we kregen. Het is fijn om te horen dat de klanten niet alleen voor jou belangrijk zijn, maar dat jij ook als winkelier echt wat voor je klanten betekent. Soms zeiden mensen zulke lieve dingen dat we er gewoon emotioneel van werden.”