17 mei 2022 | Dossier: Ledennieuws,

Prins Petfoods steunt contacthonden voor mensen met dementie

Prins Petfoods gaat samenwerken met Stichting Blijf, een organisatie die zich richt op de verantwoorde inzet van contacthonden door zorgprofessionals voor mensen met dementie. Deze bijzondere honden kunnen voortaan rekenen op voeding en kennis van Prins en op advies en begeleiding van het Prins CareTeam.

Prins Petfoods en Blijf

In Nederland hebben ruim 270.000 mensen dementie waarvan ruim 2% verblijft in een verpleeghuis. Stichting Blijf is op dit moment actief in 19 zorglocaties en zorgt dat mensen met dementie die het contact met hun omgeving dreigen te verliezen hulp krijgen. De hulp wordt geboden door een zorgprofessional samen met een professioneel opgeleide contacthond, bij Stichting Blijf beter bekend als 'zorgduo's'. 

Vanuit het contact met de hond kan hulp geboden worden die anders niet of veel moeizamer geboden wordt. Met het inzetten van een zorgduo wordt onnodige eenzaamheid voorkomen en krijgt elke cliënt een draaglijker leven, wat vaak ook een positief effect heeft op de relatie met de mensen die de cliënten liefhebben.

Samen zorgen voor een topconditie

De zorgduo’s volgen een intensief geaccrediteerd opleidingsprogramma van ongeveer twee jaar. Daarna blijft Stichting Blijf de zorgduo’s actief begeleiden op de werkvloer. Om de contacthonden verantwoord in te kunnen zetten, is het belangrijk dat ze in topconditie zijn. Daarom zocht Blijf de samenwerking met Prins voor onder meer voeding, begeleiding en educatie. Beide partners delen een grote passie voor dieren en zetten zich graag in voor het verbeteren van het dierenwelzijn.