15 oktober 2020 | Dossier: Ledennieuws,

Ruinemans Aquarium en Landman Hoevelaken bundelen krachten

Ruinemans Aquarium heeft bekendgemaakt dat het groothandel Landman Hoevelaken heeft overgenomen. Landman blijft niettemin een aparte entiteit binnen de Ruinemans Group. Deze overname zorgt voor een stevigere positie van Ruinemans in de huisdierenbranche en geeft Landman de mogelijkheid de eigen klantgroep te verbreden.

Ruinemans neemt Landman over

Ruinemans Aquarium, opgericht in 1955, is met ruim 50 medewerkers de grootste siervisgroothandel van West Europa. De hoofdvestiging bevindt zich in Montfoort (Utrecht). Daarnaast heeft het bedrijf een vestiging in Miami, Verenigde Staten.

Landman Hoevelaken is opgericht in 1967. De 33 medewerkers zijn allen werkzaam in Hoevelaken en die locatie blijft ook gewoon voortbestaan. Landman verkoopt ook vissen, planten en vissenvoer, maar is vooral bekend door zijn assortiment hondensnacks.

Gelijktijdig met de overname gaat Landman directeur Cees Buijtenhuis met pensioen. Hij neemt na 33 jaar afscheid van Landman Hoevelaken. Evert Landman en Frank de Goey gaan samen verder als directie van Landman Hoevelaken BV met Jan Willem van Maanen als bedrijfsleider en Arjan Mostert als commerciële buitendienst.