23 november 2023 | Dossier: Ledennieuws,

Student van Zone.college wint zilver tijdens ‘European competition Animal Care’

Van dinsdag 14 tot vrijdag 17 november 2023 vond het ‘European competition Animal Care’ plaats in Portugal. Dertien mbo-kampioenen Dierverzorger uit zes verschillende landen gingen de strijd met elkaar aan om de titel 'Beste Dierverzorger van Europa' te veroveren.


De top 3 deelnemers van het NK Skills Heroes Dierverzorger, afkomstig van Zone.college, Yuverta en Lentes, vertegenwoordigden Nederland in de competitie. Zij streden tegen studenten uit Denemarken, België, Finland, Portugal en Zweden. Tova uit Zweden won goud, Stephan de Nederlandse student van Zone.college zilver en Emily uit België behaalde de bronzen medaille.

Pilot

De ‘European competition Animal Care’ is een pilot die studenten de gelegenheid biedt om met elkaar te concurreren en internationale ervaring op te doen. De deelnemers namen deel aan praktische uitdagingen en theoretische beoordelingen, gericht op verschillende aspecten van Dierverzorger, waaronder voeding, gezondheid, gedrag en meer. Deze pilot dient als onderzoek naar de mogelijkheid om in 2025 een Europees podium te bieden aan dierstudenten tijdens EuroSkills Herning '25.

Skills the Finals 

Op 21 en 22 maart 2024 vindt Skills the Finals plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Tijdens dit evenement zullen ook studenten Dierverzorging in actie komen, strijdend voor de titel 'Beste Dierverzorger van Nederland'.