27 november 2023 | Dossier: Ledenvoordeel,

Zorgverzekering kiezen voor 2024: bespaar op je premie

De premies van de zorgverzekeringen voor 2024 zijn bekend. Ook dit jaar worden alle zorgverzekeringen duurder, maar het is mogelijk om te besparen. Leden van Dibevo krijgen namelijk collectief voordeel op de aanvullende verzekeringen. Via Dibevo Risk zijn kortingen tot 20% te behalen.

Zorgverzekering

Overstappen kan lonen 

Kies je voor een basisverzekering bij een andere zorgverzekeraar dan kan dat goedkoper zijn. Maar let wel goed op de verschillen in dekking en of je zorg kunt krijgen waar jij dat zou willen. Het is ook belangrijk dat je vooraf controleert of al jouw zorgverleners zijn gecontracteerd. Dit vind je op de site van de zorgverzekeraar van jouw keuze. 

Verschil is er ook in service; met een restitutiepolis heb je meer keuzevrijheid qua zorgverleners dan met een naturapolis. Een budgetpolis heeft minder gecontracteerde zorgverleners dan een naturapolis.

Opzeggen moet voor 1 januari 2024, daarna heb je tot 31 januari de tijd om over te stappen.

Collectieve zorgverzekering voordeliger

Je kunt als Dibevo lid gebruikmaken van een collectieve zorgverzekering en daarmee besparen op jouw premie. Het collectief voordeel bedraagt tot 20% op de aanvullende verzekeringen. Daarnaast bieden collectieven vaak nog extra mogelijkheden, zoals meer fysiotherapie.

Ook als je bij je huidige zorgverzekeraar wilt blijven, kun je voordeel behalen door aan te sluiten bij een collectief. Eenmaal aangesloten meld je dit bij je zorgverzekeraar. Dat kan zeer simpel door een telefoontje naar je zorgverzekeraar en dan het collectiviteitsnummer van jouw collectief door te geven.

Gebruik de zorgvergelijker van Dibevo Risk

Dibevo Risk biedt leden collectieve korting op aanvullende zorgverzekeringen van 5 verschillende zorgverzekeraars. Lees hier welke dat zijn, wat de inhoud van de verzekering is en hoe hoog de korting is.