20 januari 2021 | Dossier: Ledennieuws,

Succesvolle winterwandeltocht van Dierencentrum In ’t Veld en Dierenspeciaalzaak Angela

Een prachtige samenwerking, een positief geluid en een groot succes. Waar hebben we het over? Vier Haarense ondernemers staken eind vorig jaar de koppen bij elkaar en organiseerden een winterwandeltocht met leuke opdrachten voor honden en hun eigenaren. Daar was kennelijk grote behoefte aan want er werd grif gebruik van gemaakt. De opbrengst ging naar de dierenvoedselbank.

De winterwandeltocht was een idee van Dierenwelzijncentrum In ‘t veld, Dierenspeciaalzaak Angela en 2 andere Haarense ondernemers. Tijdens de 6 km lange route die op eigen gelegenheid kon worden afgelegd, werden de deelnemers uitgedaagd om samen met hun hond opdrachten uit te voeren. Het ‘bewijs’ daarvan moest worden vastgelegd met de mobiele telefoon.

“Ondanks de relatief korte afstand waren de deelnemers toch zo’n 2,5 à 3 uur onderweg”, vertelt Frans Brock van In ’t Veld. “De mensen waren ook echt positief verrast door de route. Veel van hen hebben weer nieuwe plekjes in Haaren ontdekt.”

Positieve boost

Een gezellig uitje dus voor hond en baas en dat was te merken in het aantal aanmeldingen. Maar liefst 72 Haarense hondenbezitters liepen de route. Het deelnamegeld ging meteen naar het goede doel en kwam uiteindelijk terecht bij Haarense huisdiereigenaren die bij de voedselbank zijn aangesloten.

Anjo Brock: “De winterwandeltocht gaf zo’n ongelooflijke positieve boost. Voor ons als organisatoren, maar ook voor de deelnemers en hun honden, en de dierenvoedselbank. Mensen werden er echt blij van en dat is precies wat we zo nodig hebben in deze donkere coronatijd.”