26 april 2021 | Dossier: Ledennieuws,

Tijssen Goed voor Dieren neemt Via Organica over van Voerwaarts

Tijssen Goed voor Dieren heeft het biologische merk Via Organica overgenomen van Voerwaarts. Tijssen voert zelf al het biomerk Bivo en versterkt met deze overname zijn positie in het biologische segment voor hobbydieren.

Tijssen en Voerwaarts

“Consumenten die met kippen starten, willen dit goed en bewust doen en kiezen vaker voor biologisch voer. We zien dan ook een sterke groei in de afzet van biologisch hobbyvoer en de overname van Via Organica past heel goed binnen ons bedrijf. We kunnen alle voeders in eigen huis produceren en verpakken. Bovendien vormt het assortiment een meerwaarde voor onze klanten in de branche”, aldus Paul-Peter Tijssen, mededirecteur van Tijssen Goed voor Dieren.

Circulaire voeders

Voerwaarts wil zich meer gaan focussen op circulaire diervoeders, ofwel voeders die volledig zijn gemaakt van reststromen en retourstromen van humane voeding.

“Het staat nog in de kinderschoenen en is nutritioneel een hele puzzel, maar het is dankbaar om bij te dragen aan het terugbrengen van voedselverspilling en voer te maken met een extreem lage CO2 foodprint”, zegt August Offenberg, medeoprichter van Voerwaarts.