23 juni 2020 | Dossier: Klanten,

Geef je klanten goed advies over biociden en gewasbeschermingsmiddelen

Ongedierte en onkruid kun je op verschillende manieren bestrijden. Consumenten komen met vragen op dit vlak bij gespecialiseerde zaken waaronder ook dierenspeciaalzaken of tuincentra met een dierenafdeling. Dibevo is samen met andere vertegenwoordigers van retail en detailhandel (zoals drogisterijen) al langer betrokken bij de ontwikkeling van de ‘toolkit biociden en gewasbeschermingsmiddelen’. Deze ‘toolkit’ bevat informatie, infographics, posters, flyers en banners die je kunt gebruiken om je klanten voor te lichten hoe ze overlast voorkomen, welke middelen ze het best kunnen gebruiken en hoe ze natuurlijke en chemische middelen op een veilige manier kunnen inzetten.

Toolkit biociden en gewasbestrijdingsmiddelen

De toolkit vormt onderdeel van de campagne ‘Beter bestrijden die in september van dit jaar start. De campagne moet de consument bewust maken en voorlichten over juist en verantwoord gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en biociden. Bestrijdingsmiddelen worden namelijk vaak (onbedoeld) verkeerd en te veel gebruikt met als gevolg schade voor mens en milieu. Op de campagnewebsite beterbestrijden.nl vind je informatie over de beste oplossing om overlast door schimmels, groene aanslag of ongedierte te voorkomen of te bestrijden.

Banner toolkit bestrijdingsmiddelen

Het uitgangspunt is dat je een klant die behoefte heeft aan goede en deskundige voorlichting, op basis van jouw advies een goede keuze kan maken. Daarvoor moet je niet alleen kennis van zaken hebben (producten en alternatieven) maar ook op een goede manier het probleem kunnen beoordelen.

De toolkit ‘Beter bestrijden’ is hier te bekijken en downloaden.