12 januari 2023 | Dossier: Ledennieuws,

Versele-Laga ondersteunt stichting voor behoud bedreigde diersoorten

MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) is een term die je niet zo vaak meer hoort, maar dat wil niet zeggen dat bedrijven in onze branche er geen aandacht aan besteden. Integendeel: Versele-Laga is bijvoorbeeld al 20 jaar sponsor van de Loro Parque Fundación in Tenerife, een stichting die zich inzet voor het behoud van bedreigde diersoorten. Onlangs werd het partnership met Versele-Laga opnieuw met 4 jaar verlengd.

Loro Parque Fundacion

Dankzij de Loro Parque Fundación zijn al 12 papegaaiensoorten gered van uitsterven. Volgens experts heeft Loro Parque een essentiële rol in het behoud van de biodiversiteit op aarde. De stichting financiert zo’n 200 projecten die wereldwijd de meest bedreigde ecosystemen beschermen. “Als merk met een hart voor álle dieren zien we het als onze plicht daarbij te helpen”, laat Versele-Laga in een reactie weten.

Laatste redmiddel

Door te blijven investeren in kennis over huisvesting, verzorging en voeding van papegaaien, slaagt de Loro Parque Fundación er zelfs in om de meest kwetsbare vogelsoorten zich te laten voortplanten. Daarbij heeft de stichting een eigen kweekstation, waar een reservepopulatie van uiterst bedreigde soorten in stand gehouden wordt; het laatste redmiddel voor papegaaiensoorten die met uitsterven bedreigd worden. Zo bouwen ze een belangrijke buffer die uitsterven voorkomt en op termijn een
gecontroleerde herintroductie in de natuur mogelijk maakt.

Bedreigde papegaaiensoorten