29 april 2022 | Dossier: Ledennieuws,

Vitakraft Nederland wordt marketing-sales-organisatie

Vitakraft pet care, het in Bremen gevestigde moederbedrijf van Vitakraft Nederland, gaat verregaande automatiseringen doorvoeren om – zoals het bedrijf het zelf omschrijft – slagkracht voor de toekomst te garanderen. De directie in Duitsland heeft besloten dat per 1 januari 2023 alle processen rondom logistiek, inkoop en productie gecentraliseerd vanuit Bremen worden geregeld. Deze afdelingen zullen daarom verdwijnen uit de Vitakraft-vestiging in het Nederlandse Eerbeek.

Vitakraft-pand in Eerbeek

Vanaf de tweede helft van 2022 worden de afdelingen logistiek, inkoop en productie afgebouwd en overgeplaatst naar Bremen. De medewerkers van deze afdelingen zullen als gevolg daarvan boventallig worden verklaard. Dat betekent helaas ook dat als er geen mogelijkheid tot interne herplaatsing mogelijk is, deze medewerkers ontslag wordt aangezegd, zo verklaart Vitakraft in een persbericht. Het bedrijf zegt er alles aan te doen om hen zo goed mogelijk te begeleiden in dit proces.

Volgens Vitakraft is de overplaatsing noodzakelijk om topspeler in de markt te blijven. De prestaties van Vitakraft Nederland zouden daarbij geen rol hebben gespeeld.