21 september 2020 | Dossier: Ledennieuws,

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima op bezoek bij ECOstyle

De koning en koningin op bezoek in je bedrijf, dat is toch wel heel bijzonder. Op 17 september waren koning Willem-Alexander en koningin Máxima in Zuidoost Friesland voor een streekbezoek dat in het teken stond van duurzaamheid, de landbouwsector en de Friese cultuur. En ja, dan kun je toch moeilijk om ECOstyle heen!

Willem Alexander en Maxima bij ECOstyle

ECOstyle geldt als een van de voorlopers op het gebied van duurzaamheid en verantwoord ondernemen. Het familiebedrijf levert al meer dan 50 jaar duurzame kennis en producten voor tuinieren, groenbeheer, land- en tuinbouw en diergezondheid.

Het koninklijk paar bezocht het kantoorpand, waar burgemeester Oosterman van Ooststellingwerf het gezelschap welkom heette. In het laboratorium waar ECOstyle onder eigen patent bodemleven voor haar organische meststoffen kweekt, zag de koning toepassingsmogelijkheden voor de verduurzaming van de landbouw.

Het programma werd vervolgd met een bezoek aan het ECOstyles magazijn, het meest duurzame gebouw van Europa en daarom onderscheiden met de BREEAM AWARD.