1 november 2022 | Dossier: Ledennieuws,

Yuverta-studenten tonen Dierverzorging-skills tijdens Skills Heroes

Vrijdag 21 oktober vonden de voorrondes en kwalificatiewedstrijd van Yuverta Skills Heroes Dierverzorger plaats bij Yuverta mbo Rotterdam. Tien studenten van verschillende Yuverta mbo-locaties deden mee aan de wedstrijd en de beste kwalificeerde zich voor Skills The Finals Dierverzorging.

Na een welkomstwoord van opleidingsmanager Kees van Antwerpen, de ervaringen van Vivian als deelnemer aan het NK van Skills afgelopen jaar en een lezing over beroepen in de dierensector brak de strijd los tussen de studenten van de opleidingen Dierverzorging (niveau 3) en Dier en Management (niveau 4). De deelnemers voerden tien verschillende opdrachten uit. Deze gingen over onder andere knaagdieren en konijnen en hun voeding, huisvesting en verzorging.

Wat is Skills Heroes?

Skills Heroes zijn vakwedstrijden voor het mbo. Binnen circa 50 verschillende wedstrijden kunnen mbo-studenten laten zien wat zij in hun mars hebben. Skills Heroes bestaat uit drie onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale. Doel is om studenten bewuster te maken van hun talenten, kansen en mogelijkheden.

En de winnaar is...

Tessa van Yuverta mbo Geldermalsen! Zij strijd 24 en 25 maart 2023 voor de titel Nationaal kampioen Dierverzorger tijdens Skills The Finals in de RAI Amsterdam. Tweede plaats is voor Phaédra van Yuverta mbo Heerlen en de derde plek is voor Isabella van Yuverta mbo Nijmegen. Zij zijn reserve deelnemers voor de finale.

Op de foto v.l.n.r.: Phaédra, Tessa en Isabella.