13 juli 2021 | Dossier: Bedrijfsvoering, Wet- en regelgeving,

Basisregels nu ontzettend belangrijk

Hoewel er inmiddels meer dan 17 miljoen vaccinaties zijn gezet en wij het liever anders zien, loopt het aantal positief geteste mensen op corona weer op. Deze ontwikkeling zorgt ervoor dat het verder versoepelen mogelijk in gevaar komt. Zelfs een aanscherping van de regels is niet uit te sluiten. Dat is toch echt iets wat we geen van allen willen.

afstand houden corona basisregels


Daarom willen we nogmaals je aandacht vragen voor het volgende:

 • Blijf je houden aan de basisregels
  1.5 meter afstand, handen wassen, bij klachten altijd thuiswerken of thuisblijven en testen bij klachten;
 • Regels voor werken op kantoor
  Voor werken op kantoor geldt natuurlijk ook de anderhalve meter regel. Het kabinet heeft daarnaast aangegeven dat mensen de helft van de tijd op kantoor mogen zijn.
 • Het belang van snel testen, bronnenonderzoek en quarantaine
  Het blijft belangrijk dat iedereen met klachten zich zo snel mogelijk laat testen, dat Bron- en Contactonderzoek (BCO) plaatsvindt en mensen in quarantaine gaan bij klachten.

Zo houden we met elkaar zicht op het virus. Zeker nu we op vakantie mogen is dit des te belangrijker, zoals we vorig jaar helaas hebben geleerd.

 • Je medewerker op vakantie?
  Vraag in ieder geval waar de reis naartoe gaat. Check de actuele status van de reisbestemming op nederlandwereldwijd.nl en controleer het dan geldende reisadvies. Maak daarnaast afspraken over reizen naar risicogebieden.

Verder versoepelen

Als iedereen zich aan de basisafspraken houdt, hopen wij dat dit voldoende zal helpen om de stijging van het aantal besmettingen tegen te gaan. Samen met MKB Nederland maken wij ons richting de overheid er hard voor dat de 1,5 meter maatregel er zo snel mogelijk af kan. Voorwaarde is dan wel dat het aantal besmettingen naar nagenoeg nul teruggebracht moet zijn en het vaccinatietempo zo door blijft gaan.

Lange termijn

De verwachting is overigens dat (mutanten van) het corona-virus nog lang zullen rondgaan in de wereld. De grote achterliggende vraag is dus hoe we – ook richting de herfst en de winter – kunnen voorkomen dat er maatregelen zoals lockdowns, avondklokken en mondkapjes nodig zijn. Daarom hebben we de overheid in verschillende overleggen gevraagd een goed plan te maken voor de periode nadat iedereen van vakantie is teruggekeerd. Ondertussen moeten wij ons blijven inzetten om verdere besmettingen te voorkomen.