23 juni 2023 | Dossier: Bedrijfsvoering, Promotie,

Dierbaar-keuringsdag voor HUS'en wederom een succes!

Op zaterdag 17 juni vond de tweede Dierbaar-keuringsdag plaats voor hondenuitlaatservices (HUS'en). Alle deelnemers verzamelden zich op de parkeerplaats bij het Dibevo-kantoor in Amersfoort, in de hoop het Dierbaar-keurmerk te bemachtigen.

Voorafgaand aan de keuringsdag hadden de HUS'en al verschillende stappen doorlopen. Ze moesten zelftesten indienen, protocollen invullen, diploma's aanleveren en foto's van hun uitlaatterreinen tonen, zodat alles vooraf gecontroleerd kon worden. Op de dag zelf controleerde de inspecteur aan de hand van een rapportageformulier of de deelnemers voldeden aan alle eisen van de Dierbaar-norm. 

Er vond ook een inspectie plaats van de HUS-bus, want een goede en veilige bus is van groot belang. Tijdens de inspectie werd onder andere gelet op de aanwezigheid van benches voor de honden, het ventilatiesysteem van de bus en de voorbereidingen die de ondernemers treffen voor noodsituaties, zoals pech onderweg of hete zomerdagen.

Alle deelnemers hebben hun uiterste best gedaan om alles tip top op orde te hebben en we zijn onder de indruk van de HUS-bussen die we hebben gezien! De ondernemers vertellen met veel passie over hun werk en hechten veel waarde aan de keuring. 

Dierbaar-keurmerk belangrijk voor de sector

Het Dierbaar-keurmerk is van groot belang voor de sector. Het stelt een hondenuitlaatservice in staat om aan te tonen dat hij deskundig is, volgens vaste protocollen werkt en rondrijdt in een veilig vervoermiddel. Elke hondenbezitter die het Dierbaar-keurmerk ziet op de bus, website of in een e-mail, kan erop vertrouwen dat hij te maken heeft met een deskundige HUS waar zijn huisdier veilig is.

Een ander voordeel van het Dierbaar-keurmerk is dat het kan helpen bij toegang tot bepaalde uitlaatgebieden. Een aantal recreatiegebieden laten alleen HUS'en met een Dierbaar-certificaat toe en verlenen vergunningen voor hun bedrijfsactiviteiten in dat gebied.

Heb je deze keuringsdag gemist? Op 29 juli is er nog een kans om het Dierbaar-keurmerk te bemachtigen voor hondenuitlaatservice. Wil je meer informatie hierover of je aanmelden? Mail dan naar info@dibevo.nl.