13 juli 2021 | Dossier: Bedrijfsvoering, Promotie,

Eerste Dierbaar-keuringsdag voor HUS’en zeer geslaagd

Zondag 11 juli was het zo ver! De hondenuitlaatservices die zich hadden aangemeld voor de Dierbaar-certificeringspilot meldden zich bij de Reeuwijkse Hout om het Dierbaar-keurmerk in de wacht te slepen.

Inspectie tijdens HUS keuringsdag

Voorafgaand aan de keuringsdag hebben de HUS’en al diverse stappen doorlopen, zoals het aanleveren van de zelftesten, de ingevulde procotollen, diploma’s en foto’s van onder andere de uitlaatterreinen zodat deze van tevoren gecheckt konden worden. Op de dag zelf controleerde de inspecteur aan de hand van het rapportageformulier of aan alle eisen van de norm Dierbaar werd voldaan en vond een inspectie plaats op de HUS-bus, want een goede en veilige bus is van groot belang.

Er werd onder andere gekeken naar de aanwezige benches voor de honden, het ventilatiesysteem van de bus en alle voorbereidingen die de ondernemer neemt om goed voorbereid op pad te gaan. Want wat als je met pech langs de weg komt te staan? Of wanneer je tijdens een hittegolf je ronde maakt?

De HUS’en hebben hun uiterste best gedaan om alles tip top op orde te hebben en we zijn onder de indruk van de HUS-bussen die we hebben gezien! De ondernemers vertellen met veel passie over hun werk en hechten veel waarde aan de keuring. De rapportageformulieren krijgen een laatste check en de deelnemers berichten we zo snel mogelijk. 

Dierbaar-keurmerk belangrijk voor sector

Eerder schreven we al dat hondenuitlaatservices een heuse ‘groeisector’ is geworden. Met het Dierbaar-keurmerk kan een HUS het bewijs leveren dat hij deskundig is, werkt volgens vaste protocollen en rondrijdt met een veilig vervoermiddel. Iedere hondenbezitter die het Dierbaar-keurmerk op de bus, website of in een e-mail ziet, weet dat hij te maken heeft met een deskundige HUS waar zijn huisdier veilig is.

Een ander voordeel van het Dierbaar-keurmerk is dat het kan helpen om toegang te krijgen tot bepaalde uitlaatgebieden. Sommige recreatiegebieden hebben al vergevorderde plannen dat alleen HUS'en met een Dierbaar-certificaat in aanmerking komen voor een vergunning om de bedrijfsactiviteit in dat gebied voort te zetten.