14 december 2022 | Dossier: Ledenvoordeel,

Huurverlaging, hoe pak je dat aan?

Afgelopen voorjaar waarschuwde Dibevo al voor een stijgende huurprijs als mogelijk gevolg van de groeiende inflatie. Helaas is onze voorspelling uitgekomen en zien we dat veel Dibevo-leden te maken hebben met een fors stijgende maandelijkse huur. Maar wist je dat de huurprijs niet altijd omhoog hoeft te gaan of sterker nog: met een flink percentage verlaagd kan worden? Dat zou natuurlijk fantastisch zijn. De vraag is: kom je daarvoor in aanmerking en zo ja, hoe pak je dat dan aan?

Ga niet zelf onderhandelen!

Als ondernemer zelf een huurverlaging bedingen bij je verhuurder is erg lastig. Je mist daarvoor al snel de specialistische kennis van een taxateur en huurrechtspecialist. Desondanks proberen veel bedrijven dit toch op eigen houtje te regelen met alle gevolgen van dien. Omdat een dergelijke aanpassing van de huurprijs tenminste vijf jaar geldt, is het af te raden om zelf te gaan onderhandelen met je verhuurder.

Succesvolle ‘huurprijsverlager’

Dibevo is jaren geleden een samenwerking aangegaan met Lagerehuur, een bedrijf dat die specialistische kennis in huis heeft én zich inmiddels heeft bewezen als succesvolle ‘huurprijsverlager’. In de loop der jaren hebben deze specialisten door heel Nederland honderden ondernemers aan een lagere huur geholpen, waaronder ook leden van Dibevo. 'Hoe dan?', denk je waarschijnlijk. Daarom een korte uitleg:

  1. Lagerehuur bekijkt je huidige contract en bepaalt of deze voldoet aan de voorwaarden om de huurprijs ter discussie te kunnen stellen.
  2. Als blijkt dat de huurprijs getoetst kan worden, schakelt Lagerehuur een taxateur in. Van de taxateur ontvangt Lagerehuur een advies over de hoogte van de huur en of de huur omlaag kan.
  3. Als de huurprijs te hoog is benadert Lagerehuur de verhuurder. Natuurlijk in overleg met jou, want jij bent tenslotte opdrachtgever.
  4. Lagerehuur gaat in gesprek met de verhuurder en probeert in goed overleg een lagere huur overeen te komen, zonder dat de goede verstandhouding tussen jou en je verhuurder in het gedrang komt. Als de huur omlaag gaat, dan geldt dat in principe voor tenminste vijf jaar (los van de jaarlijkse indexering).
  5. Pas als de huurverlaging een feit is, krijg je een factuur van Lagerehuur. Lukt de huurverlaging toch niet, dan hoef je niets te betalen.

Ledenvoordeel

Ben jij benieuwd wat Lagerehuur voor jouw bedrijf kan betekenen? Meld je dan aan via onderstaand formulier. Wij zorgen er dan voor dat je in contact komt met Lagerehuur.

Speciale aanbieding
Meld je je aan in december, dan ontvang je 10% korting op het te betalen bedrag aan Lagerehuur. Lukt de huurverlaging toch niet, dan hoef je niets te betalen.

Rekenvoorbeeld: 
Jouw huidige huur op jaarbasis: € 40.000
Lagerehuur verlaagt dit naar: € 35.000
Besparing komende 5 jaar = 5 x € 5.000 = € 25.000

Betaling aan Lagerehuur = 20% van € 25.000 = € 5.000 exclusief btw.
Korting: Dibevo-leden ontvangen 10% korting, en dus zou je in dit voorbeeld € 4.500 betalen in plaats van € 5.000.