17 juni 2021 | Dossier: Klanten, Personeel, Veiligheid,

Jouw bedrijf: een veilige plek voor werknemers én klanten?

Van 21 tot en met 25 juni is het de Week van de RI&E. Het hebben van een actuele RI&E (risico inventarisatie en evaluatie) is een wettelijke verplichting voor alle bedrijven met personeel, maar we weten dat dat klusje vaak vooruit wordt geschoven. Vandaar dus die Week van de RI&E. Nu is die RI&E niet alleen belangrijk om die wettelijke verplichting, maar vooral omdat het een heel belangrijk instrument is om veilig te kunnen werken én klanten te ontvangen.

RI&E verplicht

Een veilige en gezonde werkplek is van belang voor bescherming van werknemers en materieel. Maar ook voor jouw klanten. Bovendien levert het je ook voordelen op waar je in eerste instantie niet meteen aan denkt.

Bedrijven die zich sterk maken voor veilig en gezond werken, hebben meer tevreden medewerkers (productie), een betere positie op de arbeidsmarkt en blijken andere processen ook vaak beter op de rit te hebben. De RI&E vormt hiervoor de basis.

Geen tijd? Besteed het uit!

Vind jij het invullen van de RI&E lastig of kom je er simpelweg niet aan toe? Maak dan gebruik van het RI&E-abonnement van Dibevo Zorgportaal. Daarmee wordt je bijna al het werk uit handen genomen.

Na aanmelding komt de veiligheidskundige van Dibevo ZorgPortaal langs en stelt de RI&E met het bijbehorende plan van aanpak op. In het tweede en derde jaar is er contact om het Plan van Aanpak te bespreken. Met het RI&E-abonnement van het Dibevo ZorgPortaal ben je dus altijd verzekerd van een goedgekeurde RI&E.

Meer weten of aanmelden?

Bel 070-777 8042 of kijk op de website van Dibevo Zorgportaal voor meer informatie. Hier kun je je ook meteen aanmelden voor het abonnement.