Arbeidsongeschiktheid

Heb je er wel eens bij stil gestaan wat er gebeurt als je ziek wordt? Een paar weken is vaak nog op te vangen. Maar wat nu als het om langdurige arbeidsongeschiktheid gaat?

Arbeidsongeschiktheid; en nu?

Uit onderzoek van de site Wijzer in geldzaken blijkt dat 2 van de 3 ondernemers geen arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben. Bij wie klop je dan aan als je een tijd niet kunt werken?

Geen vangnet

Ondernemers voeren vaak dezelfde reden aan om zich niet te verzekeren: ik ben nooit ziek, ik vind het te duur, ik heb wisselende inkomsten. Toch is het erg onverstandig om dit risico niet af te dekken. Zonder een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering neem je het risico om bij langdurige ziekte in de bijstand terecht te komen. Want ondernemers die niet meer kunnen werken vanwege lichamelijke of geestelijke oorzaken hoeven niet bij de overheid aan te kloppen. De bijstand is het enige vangnet. Daar kun je echter pas aanspraak op maken als het eigen vermogen is ‘opgegeten’.

Reden te meer om je goed te laten adviseren. Bij de keuze van een arbeidsongeschiktheidsverzekering kun je rekening houden met je persoonlijke situatie en wensen. Het is zelfs mogelijk om te kiezen welke risico’s je wel en niet wilt afdekken. Zodat je alleen verzekert en dus ook betaalt, wat je echt belangrijk vindt. Als Dibevo-lid kun je daarnaast ook nog eens gratis je bedrijfsrisico’s laten screenen en profiteren van het speciale Dibevo-verzekeringspakket.

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact op met Dibevo Risk via telefoonnummer 030 - 2848619 of stuur een e-mail.