Bedrijfsaansprakelijkheid

Klanten kunnen je voor diverse redenen aansprakelijk stellen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een claim van een klant omdat die in je winkel is gestruikeld en zijn been heeft gebroken. Of een schadeclaim van een klant die zijn huisdier in je pension heeft achtergelaten en daar is het dier plotseling overleden.

Wanneer een klant een schadeclaim indient omdat zijn huisdier tijdens het verblijf in het pension is overleden, dan is die claim niet gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering. Maar stel nu dat een hond uit het pension ontsnapt en een ongeluk veroorzaakt. Voor de schade daarvan kan de pensionhouder wel aansprakelijk gesteld worden.

De hoogte van een schadeclaim verschilt per geval, maar loopt al snel hoog op. Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is niet verplicht maar wel heel belangrijk. Indien je aansprakelijk bent voor de geclaimde schade biedt een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven in veel gevallen dekking.

Meer weten?

Leden van Dibevo krijgen voor een lager tarief een uitgebreide dekking. Neem dan vrijblijvend contact op met Dibevo Risk via telefoonnummer 030 - 2848619 of stuur een e-mail.