Ondernemersadvies (Dibevo-Desk)

Een bedrijf runnen in de huisdierenbranche. Mooier kan haast niet! Maar zoals elke ondernemer heb je ongetwijfeld gemerkt dat er meer bij komt kijken dan je in eerste instantie dacht. Of je nu net start of al een aantal jaren meedraait, er komt vast een moment dat je denkt: voor dit probleem weet ik de oplossing niet. En kan iemand mij daarbij helpen? Of het nu een geval is van 'nú meteen' of de wat langere termijn, het antwoord is doodgewoon ja! Hoe? Gewoon Dibevo bellen!

En dan maakt het écht niet uit of je een dierenspeciaalzaak runt, een dierenpension bezit, fabrikant of groothandelaar bent; je kunt allemaal te maken krijgen met bijvoorbeeld een te hoge WOZ waarde, een medewerker in de ziektewet, controle van de NVWA, spookfacturen en ga zo maar door. Allemaal zaken die je, als je niets doet, zomaar veel geld kunnen kosten.

Gratis advies voor leden

Gelukkig hoef je als Dibevo-lid het wiel echt niet zelf uit te vinden. Want vragen waar jij voor het eerst tegenaan loopt, hebben wij vast al vaker voorbij zien komen. Heel veel antwoorden krijg je als lid gratis. 

En met succes. Want Dibevo heeft niet alleen al heel veel individuele ondernemersproblemen opgelost, maar weet ook hoe om te gaan met overheden, zoals gemeenten, maar ook de NVWA, de LID , MVO of andere overheidsinstanties. Dibevo is in staat om deuren te openen die voor de individuele ondernemer dikwijls gesloten blijven. Dit algemeen adviseren en bijstand verlenen zit inbegrepen in het lidmaatschap. Ieder lid heeft namelijk recht op - per geval - twee advies- en bijstanduren waarbij natuurlijk niet de stopwatch wordt gehanteerd.

Gespecialiseerd advies en bijstand

Toch merken we dat buiten de bij het lidmaatschap behorende advies- en bijstandsuren soms net meer behoefte is aan bredere individuele hulp. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat er in de loop der jaren je betrouwbare personeelslid toch niet zo betrouwbaar is of de gemeente opeens moeilijk gaat doen over de locatie van je bedrijf terwijl jij voor een vermogen hebt geïnvesteerd of dat je wilt stoppen met je bedrijf en dit juist te koop aan wilt bieden. Zo zijn er meer voorbeelden te bedenken.

Deze problemen zijn van invloed op je bedrijf en vaak te ingewikkeld en veelomvattend om zelf op te lossen. Onze dienstverlening gaat dan verder dan alleen gratis advies, zoals het opstellen van brieven, het contact opnemen met of bezoeken van de betrokken overheid of instantie en daarmee in gesprek gaan. Als de vraag en de situatie zich voordoet, zal een medewerker van Dibevo daarom letterlijk meegaan in het proces waar je inzit. 

Ervaringsdeskundige

Het is dan de vraag, probeer ik in zo’n geval mijn probleem zelf op te lossen of leg ik het neer bij een deskundige? Natuurlijk kost dat laatste iets. Maar jouw eigen tijd kost ook geld en je doet – als niet ervaringsdeskundige – veel langer over de oplossing van het probleem, als dat al lukt, terwijl je in die zelfde tijd met verkoop of met iets anders nuttigs voor je bedrijf bezig had kunnen zijn. Dus is zelf doen altijd handig? Nee, heel zeker niet!

Een paar voorbeelden uit de praktijk: ‘ik heb morgen een gesprek met een medewerker die ik ontslag heb aangezegd en nu begin ik toch te twijfelen of ik het wel goed heb gedaan want ik heb een brief van een vakbond gekregen, willen jullie mij bijstaan?’. Of ‘er staat een zending met goederen die tegengehouden wordt door de douane omdat er iets mis zou zijn met de papieren, willen jullie contact opnemen?’. Maar ook, ‘ik moet voor een nieuw te vestigen dierenpension een van de gemeente ontvangen berg aanvraagformulieren krijgen, kunnen jullie dat voor mij regelen?’

Hoe werkt het?

Heb je dus een vraag of een kwestie waar je het advies en de bijstand van een professional goed bij kunt gebruiken, neem dan contact met Dibevo op. Dit eerste gesprek moeten we je vraag helder krijgen, zodat we een juiste inschatting kunnen maken van het werk dat je vraag met zich meebrengt. Voor leden bekijken we of het advies onder het lidmaatschap valt.

Blijkt dat er toch net wat extra stappen nodig zijn, dan vragen we daar een vergoeding voor. Van de kosten die we inschatten voor het werk dat we gaan doen voor jou, ontvang je een offerte. Van daaruit maak je een eigen keus (zoals een ondernemer dat natuurlijk gewend is) of je gebruik maakt van de dienst van Dibevo of niet.

Wat kost het?

Het eerstelijnsadvies voor leden blijft gewoon gratis. Daar betaal je immers je contributie voor. Blijkt dat er net wat extra stappen nodig zijn, dan vragen we daar een geringe vergoeding voor: € 95,- per uur (ex btw). Voor niet-leden rekenen wij € 125,- (ex btw).

Wat is het? Wat kost het?
Eerstelijnsadvies leden Gratis
Extra advies leden € 95,- / uur (ex btw)
Advies niet-leden € 125,- / uur (ex btw)

Het Dibevo-team staat voor je klaar!