Rechtsbijstand

De kans dat je betrokken raakt bij een juridisch geschil is best groot. In de afgelopen jaren raakten steeds meer leden betrokken bij een geschil, of zagen een conflict aankomen. Een aantal leden kreeg door dalende inkomsten bijvoorbeeld te maken met gedwongen ontslagen maar je kunt ook denken aan conflicten over huurcontracten of een geschil met de gemeente.

Hulp bij conflicten

Natuurlijk staat Dibevo altijd voor je klaar als je met dergelijke conflicten te maken krijgt. Als Dibevo-lid kun je sowieso contact met ons opnemen om de situatie voor te leggen. Vaak kunnen wij je al een goed advies geven zonder dat er een advocaat aan te pas komt. Mocht een advocaat nodig zijn, dan heb je recht op een halfuur gratis juridisch advies.

Al vele jaren behartigt advocatenbureau AssumDelft Advocaten te Leusden met succes de juridische belangen van onze leden. Wil je hulp of advies van AssumDelft? Neem dan eerst contact op met Dibevo via tel. 033 - 455 04 33. Wanneer je conflict erg complex van aard is, dan kun je een betaalde vervolgafspraak maken met een advocaat van AssumDelft Advocaten. Als Dibevo-lid krijg je maar liefst 20% korting op de diensten van dit kantoor.


Een voorbeeld
Een werknemer heeft zich ziek gemeld, maar de ondernemer weet dat de ziekmelding is voortgekomen uit een arbeidsconflict. De werknemer wil op geen enkele manier meewerken om het weer mogelijk te maken om terug te keren op de werkvloer. De ondernemer besluit dat ontslag de enige oplossing is. Maar daar komt veel bij kijken. De ondernemer moet aantonen, bewijzen, dat de werknemer niet bereid is om mee te werken. Dit is de zogenaamde ‘bewijslast’. Om dit aan te kunnen tonen moet de ondernemer eventueel een advocaat inhuren. De kosten van een advocaat bedragen al snel € 200,- per uur. Het kost deze ondernemer al veel geld dat de werknemer niet komt werken, maar als daar ook nog de kosten van een advocaat bijkomen, dan is dat al snel niet betaalbaar meer.


Rechtsbijstandsverzekering

Ondanks de 20% korting die je van Dibevo krijgt, kunnen de kosten van juridische hulp in de papieren lopen. Als je zeker van je zaak wilt zijn, dan kun je een rechtsbijstandverzekering nemen.  Dan ben je tegen een betaalbare premie verzekerd van juridische hulp. Vrijwel alle kosten van juridische hulp zijn verzekerd.

Wachttermijn
Belangrijk om te weten is dat een rechtsbijstandverzekering een wachttermijn heeft. Na ingang van de verzekering geldt er een termijn waarin er geen dekking is behalve wanneer er een conflict ontstaat dat in alle redelijkheid niet te voorzien was. De wachttijd duurt meestal 3 maanden en bij sommige conflicten zelfs 12 maanden. Er is nooit dekking voor bestaande conflicten!

Meer weten?
Wil je meer informatie over de mogelijkheden van een rechtsbijstandsverzekering? Neem dan vrijblijvend contact op met Dibevo Risk via telefoonnummer 030 - 2848619 of stuur een e-mail.