Dierbaar-keurmerk voor groothandels

Stap 1: bestudeer de norm

De norm is een overzicht van eisen en voorwaarden waar je bedrijf aan moet voldoen om in aanmerking te komen voor het Dierbaarcertifcaat. Deze norm is vastgesteld door de Commissie van Deskundigen.

Download de norm voor de groothandel

Stap 2: vul papierwerk in

Aanwezigheid van de protocollen (op papier of digitaal) is belangrijk om in aanmerking te komen voor de certificering. Pas de voorbeeldmodellen aan je eigen situatie aan.

Download voorbeeldmodel protocollen

Stap 3: doe de zelftest

De zelftest is een checklist waarmee je in grote lijnen kunt nagaan of je voldoet aan de certificeringseisen. Je ziet dan ook meteen wat je nog moet doen om voor certificering in aanmerking te komen.

Download de zelftest

Print de zelftest, vul hem op je gemak in en stuur hem per mail op. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op en gaan vervolgens samen met jou kijken hoe je de aandachtspunten uit de zelftest het beste kunt aanpakken. Het invullen en opsturen van de zelftest is geheel vrijblijvend en verplicht je tot niets.

Stap 4: check alle aandachtspunten

Check de aandachtspunten die uit de zelftest en nabespreking naar voren zijn gekomen. We denken graag met je mee voor mogelijke oplossingen.

Stap 5: dien een certificeringsaanvraag in

Voldoe je aan alle certificeringseisen en is alles in orde? Vraag dan de definitieve certificering aan.

Certificering aanvragen

Stap 6: de Dierbaar-inspecteur komt langs

De Dierbaar-inspecteur brengt in het eerste certificeringsjaar een onaangekondigd bezoek en licht je bedrijf volledig door.

In het tweede certificeringsjaar vragen we je ter controle:

  • Een aantal protocollen te mailen;
  • Een aantal vragen uit de zelftest te beantwoorden;
  • Beeldmateriaal (bijvoorbeeld foto’s of een video) in te sturen van (een deel van) jouw bedrijf.

Stap 7: hoera, gecertificeerd!

Ben je goed door de inspectie gekomen? Dan mag je jezelf vanaf nu een Dierbaar-gecertificeerd bedrijf noemen! Je krijgt een certificaat, een sticker, een herkenningsbord en een vermelding op Huisdierenspecialist.nl.

Stap 8: promotie

Geen onbelangrijke stap: laat op alle mogelijke manieren weten dat je in het bezit bent van het Dierbaar-keurmerk. Natuurlijk helpen wij je daarbij! Zodra je gecertificeerd bent, krijg je van het Dierbaar-team een mail met het communicatiepakket erin. Hiermee heb jij de eerste stap naar promotie van je Dierbaar-keurmerk gezet.

Kosten Dierbaar-keurmerk

Dierbaar heeft geen winstoogmerk. Alle tarieven zijn louter kostendekkend.

  Standaardtarief Tarief voor Dibevo-leden
Kosten voor 2 jaar Dierbaar-certificering € 850 € 650

Kijk voor een compleet overzicht van alle kosten op het Tarievenblad Dierbaar-certificering.

Voorwaarden

Eerste inspectie
Het tarief voor certificering dekt de kosten van één bezoek aan de onderneming en één inspectie. Het is belangrijk dat je ons de juiste gegevens over je onderneming verstrekt. Mocht een inspectie niet doorgaan of niet volledig uitgevoerd kunnen worden omdat gegevens ontbreken, dan zijn wij genoodzaakt om de kosten hiervoor in rekening te brengen. Dat geldt ook als een inspectie negatief uitvalt.

Herinspectie
In sommige gevallen vormt de uitslag van de inspecties aanleiding voor een herinspectie. Net zoals bij een eerste inspectie, dien je de kosten van een herinspectie vóór de inspectiedatum te voldoen. De kosten van een herinspectie zijn gelijk aan een gewone inspectie.

Tussentijdse controle
Indien een klacht aanleiding geeft voor een tussentijdse controle (dit ter beoordeling van Dierbaar), dan brengen wij de kosten voor deze inspectie achteraf in rekening. Zo’n inspectie gebeurt uitsluitend in die uitzonderlijke gevallen waarbij de klacht betrekking heeft op de kern van de certificering. Deze inspectie kan aangekondigd of niet aangekondigd plaatsvinden.